[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Google Operativni sistem
Mikac Datum: Petak, 10/07/09, 5:18:57 | Poruka # 1
Moderator

Pol: Musko
Registrovan:  27/03/09
Grad: Podgorica
Status: Offline
Google je zvanično najavio plan o razvoju operativnog sistema pod nazivom Google Chrome OS. Planirano je da Google Chrome OS bude potpuno inovativan operativni sistem, sa dosta jednostavnijim programskim kodom od Windows-a i Mac-a operativnih sistema.

Prema navodima kompanije, Chrome OS je open source sistem baziran na Linuxu, a primarno je namenjen netbook računarima, dok bi se u kasnijoj fazi razvoja prebacio i na desktop tržiste. Google je potvrdio da će Chrome podržavati x68 i ARM procesore.
Programeri iz Google-a trenutno sarađuju sa računarskim kompanijama sa čijim će se netbookovima isporučivati i Google Chrome operativni sistem. Novi Google-ov sistem će biti kompatibilan sa internet aplikacijama, a proizvođači softvera će moći da proizvode aplikacije na osnovu standardnih alatki za razvoj internet aplikacija.

Izlazak Chrome-a je najavljen za drugu polovinu 2010 godine.

Uz Maršala Tita, junačkoga sina
nas neće ni pakao smest'.
Mi dižemo čelo, mi kročimo smjelo
i čvrsto stisčemo pest.

nenoArh Datum: Petak, 10/07/09, 4:03:29 | Poruka # 2
Administrator

Registrovan:  20/03/09
Jao... Google 4ever

Mikac Datum: Petak, 10/07/09, 4:36:55 | Poruka # 3
Moderator

ne prd' ... biggrin

i čvrsto stisčemo pest.

zero Datum: Petak, 28/08/09, 2:37:51 | Poruka # 4
Admin Pub1

Registrovan:  21/07/09
Grad: Bijelo Polje
edno debelo sranje biggrin

zero

Ibrakadabra Datum: Subota, 12/09/09, 3:59:54 | Poruka # 5
Admin Pub1

Registrovan:  23/05/09
Sto ce im ta muka?Zar stwarno misle da se pored klasicnog Windowsa,Xp,aj pa i Viste neko da koristi nepotpun OS..sranje zesce..ako Vista nije mogla da podrzi rad veceg broja programa,ne zelim ni da zamislim mane owome..

PAZZA INTER AMALA !!! ________ CGG^Ibrakadabra _______ Rules !!! :)

_UnN4m3d_ Datum: Nedelja, 13/09/09, 0:53:20 | Poruka # 6
CGG Igrac

Registrovan:  01/09/09
Bogami Google nije firama za zajebavanje,nisu oni bas bez razloga krenuli da prave svoj OS...Svejedno Windows 4 ever!!!!osim ako7 ne bude podrzavala igrice kako se suska. cool angry

_aTTaX_

Mikac Datum: Nedelja, 13/09/09, 6:10:40 | Poruka # 7
Moderator

cekaj tek su poceli najjace da nemaju mane...imaju mane u broswer- u a ne u OS....to ce se sve u buducnosti ispravljati...mislim izlazice novi edition ili tako nesto....ali kako su krenuli kao globalni brend tesko da ce se na ovome zaustavit....

i čvrsto stisčemo pest.

[NOB]BoskoBuha Datum: Cetvrtak, 03/12/09, 7:55:37 | Poruka # 8
CGG Igrac

Grad:
Google Chrome ovako posto nisam neki igrac CS-a ali zato sam jebeno dobar programer, i pratim trendove i vijesti da vam malo priblizim istorijat google razvoja koji su vezani zajedno u globalni projekat...2006 godine google je uradio jednu zacudjujucu stvar kupio je sav dark fibre do kojeg se mogao docepati, nikome nije bilo jasno sto se desava, u godinama koje slijede do danas google je otvorio, video stream WEB site (Youtube), napravio multimedialni WEB based klijent koji trenutno dobija razvoj tipa WEB-Office, implementirao je ogromnu kolicinu ruralnih internet broadcast sistema sa lokalnim WEB gridovima, medju prvima usao u Cloud, poceo da nudi web software on demand (program koji se izvrsava na daljini a ti samo primas rezultat izvrsavanja), napravio open source operativni za mobilni telefon koji je kompletno WEB orijentisan, napravio browser Chrome koji moze da cuva sve bukmarkove favoritse ofline page itd na WEB-u, koji je u stvari samo test broja korisnika, e sad napravio je i operativni sistem koji je kompletno WEB orijentisan gdje ces programe ucitavati sa interneta, cuvati dokumenta na internetu, itd itd itd.....google od 2003 godine vraca vrijeme u nazad sto se tice tehnoloskog razvoja, zeli da stvori unificirane terminalne masine, koje imaju pristup svim dokumentima koje posjedujete samo na jedan prost nacin ukucavanjem username i passworda waseg Gmail accounta, neznam koliko vas je familijarizovano sa time ali gmail je samo JEDAN od masu mogucnosti koje dobijete registracijom tamo. zvuci iznenadjujuce ali da li znate ako imate gmail nalog da imate slobodnih 5 Gb za uploadovanje slika, da li znate da imate 500mb za ostavljanje dokumenata, da li znate da mozete da familijarizujete svoje google okruzenje. da li znate da postoji google web office kojim mozete stvarati mijenjati i kreirati dokumente?! Google jednostavno zeli da vas preseli na internet...
Razlog
70+% rada racunara je idle time, to znaci da racunar ne radi nista, a platili smo ga oko 500 eura minimum, google ce da nudi racunare od po 100 eura sa svojim operativnim sistemo i kaze " evo sa ovim gledaj slike, slusaj muziku, prati filmove, skidaj filmove, chataj itd..." 80% korisnika radi SAMO TO, ali google zna da 30% procesorske moci je samo potrebno da bi se zadovoljile sve potrebe korisnika.....zato TERMINALNI PRISTUP NA WEB BASED SOFTWARE, CAK I IGRICE (VIDEO STREM), preko ULTRA BRZOG DARK FIBER-a cini vas buduci kompjuter samo MONITOROM aplikacije koja se izvrsava od tajvana do amaerike....

Mikac Datum: Cetvrtak, 03/12/09, 8:08:46 | Poruka # 9
Moderator

upravo tako...

i čvrsto stisčemo pest.

[NOB]BoskoBuha Datum: Petak, 04/12/09, 11:50:10 | Poruka # 10
CGG Igrac

Grad:
inace zaboravih rec, testirao sam google chrome na virtuelnoj masini, nisam nesto preodusevljen,ali moram ovo rec boot na virtuelnoj masini traje oko 6 sekundi.....a ja nemam neki super mega giga ultra kompjuter vec sam jos uvjek na agp platformi.. pa vidite jacinu njihovog kodinga....

• Page 1 of 1
  • 1
Search: